Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Είσαι δημόσιος υπάλληλος; Θα έπρεπε να ντρέπεσαι!

- Είσαι δημόσιος υπάλληλος; Θα έπρεπε να ντρέπεσαι!

- Ναι, αλλά.....


- Πληρώνεσαι 800 - 900 €, όταν στον ιδιωτικό τομέα με το ζόρι παίρνουν 700 - 800 €!

- Ναι, αλλά.....


- Κάνεις απεργίες και διαδηλώσεις προκαλώντας πλήθος προβλημάτων και εμποδίζοντας τους πολίτες να ολοκληρώσουν τις υποθέσεις τους προς το δημόσιο!

- Ναι, αλλά.....


- Αφήνεις τα παιδιά εκτός τάξης και με ελλιπή μόρφωση! Στρέφεις τα παιδιά στα φροντιστήρια!

- Ναι, αλλά.....


- ´Εχεις 9 μήνες άδεια ανατροφής για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου, ενώ στον ιδιωτικό τομέα παίρνουν μόνο 6 μήνες (αν τους πάρουν) και στη συνέχεια δεν ξέρουν αν θα βρουν τη θέση τους ή αν θα τους απολύσουν με εύσχημη δικαιολογία το συντομότερο δυνατό!

- Ναι, αλλά.....



Ναι, ΑΛΛΑ:

- Μπήκα στο δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ με την αξία μου και χωρίς να χαρίσω κανέναν ¨τενεκέ λάδι¨ ή να φιλήσω κατουρημένες ποδιές.

- Εγώ δεν παίρνω επίδομα αδείας, δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα.

- Κάνω απεργία για όσα μας πνίγουν, για όσα μας επιβάλουν, για όσα μας στερούν εν ονόματι όλων εκείνων που δεν μπορούν να απεργήσουν.

- Παλεύω για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά όλου του κόσμου, τα δικά μου και τα δικά σου. Προσπαθώ να περάσω ένα μήνυμα - αίτημα για ένα καλύτερο σχολείο, για ένα καλύτερο πρόγραμμα σπουδών, για να μην υποχρεώνονται οι γονείς να πληρώνουν δύο φορές την ¨δωρεάν¨ παιδεία.

- Αυτό είναι το αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε μάνας, να είναι κοντά στα παιδιά της όταν τη χρειάζονται περισσότερο, τους πρώτους μήνες της ζωής τους και θα έπρεπε να δίνεται σε όλες τις γυναίκες αυτή η δυνατότητα. Ακόμα και στις ελεύθερες επαγγελματίες θα έπρεπε το κράτος να προβλέπει ένα επίδομα. Και επιτέλους ό,τι καλό υπάρχει στο δημόσιο τομέα θα έπρεπε να απαιτούμε να εφαρμοστεί και στον ιδιωτικό και όχι να κατηγορούμε με εμπάθεια τις μωρομάνες που έχουν το δικαίωμα να προσφέρουν στα παιδιά τους κάτι καλύτερο.

Και πόσα ακόμα ¨αλλά¨ τα οποία όμως δεν εισακούγονται μέσα στο κλίμα εμπάθειας και αγανάκτησης που μας πνίγει όλους. 
Δεν λέω ότι όλα είναι ρόδινα στο δημόσιο σήμερα και ότι δεν χρειάζονται αλλαγές!

Απλά λέω πως ό,τι γίνεται σήμερα στους δημοσίους υπαλλήλους σε λίγο καιρό θα εφαρμοστεί σε χειρότερο βαθμό και στους ιδιωτικούς.....

Και αντί να βγάζουμε ο ένας τα μάτια του άλλου, θα έπρεπε ενωμένοι να παλέψουμε για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. 


4 σχόλια:

  1. πεστα χρυσοστομη
    μας καθοδηγουν να βλεπουμε το δεντρο για να αποψιλώνουν ανενοχλητοι το δασος....ολοι στα ιδια ειμαστε, σημασια δεν εχει να μετραμε ποιος ειναι λιιγο καλυτερα και σε τι, αλλα να ειμαστε μονοιασμένοι για να παμε ΟΛΟΙ μπροστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς έτσι αισθάνομαι Μάχη μου. Και γι᾽ αυτό έγραψα αυτόν τον εν είδει απόλογο, χωρίς όμως διάθεση να απολογηθώ σε κανέναν, αλλά να πω ότι όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτήν ακριβώς την απάντηση για τις άδειες έδωσα κι εγώ σε μια μαμά όταν μου έκανε τη γνωστή επίθεση! Όχι ό,τι καλό να το διαλύσουμε! Αλλά να επιδιώξουμε να υπάρχει παντού! Αλλά, όχι! Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχα! Πόσο γέλασα με την κατσίκα του γείτονα!

      Αλλά αυτή ακριβώς είναι η ουσία! Δεν κοιτάμε να διεκδικήσουμε όλοι κάτι καλύτερο, αλλά να έχουμε εμείς το καλύτερο κι ο διπλάνος μας ας πνίγεται!

      Διαγραφή